Χαρ. Τρικούπη 82, 106 80, Αθήνα
Δευτέρα-Σάββατο
7:00-21:30
Κυριακή 8:00-15:30
1915

Αθήνα – Εξάρχεια – Νεάπολη. Ίδρυση του γαλακτοπολείου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται και σήμερα. Στη χωματόστρωτη τότε Χαριλάου Τρικούπη. Στις παρυφές των Εχαρχείων.

Φρέσκο γάλα στο ποτήρι, πρόβεια γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα, γαλακτομπούρεκο και βούτηρο με μέλι. Σερβίρονταν και επι τόπου στα σιδερένια τραπεζάκια με τη μαρμάρινη επιφάνεια εως και τα μέσα του 1950. Διανέμονταν και στα σπίτια του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας με καροτσάκια και ποδήλατα από τα 20 περίπου ξαδέρφια που είχαν συγκεντρωθεί από το χωριό τους στο μαγαζί του θείου τους.

1930

Μεταξύ αυτών και τα 4 αδέλφια Ασημακόπουλοι. Ο Ηρακλής, ο Δημήτρης, ο Βασίλης και ο Νίκος. Είχαν κατέβει με τα πόδια στην Αθήνα από ένα ορεινό χωριό των Βαρδουσίων, το Διχώρι (1.120 μέτρα υψόμετρο) του νομού Φωκίδος.
Η ορεινή Φωκίδα ήταν η γενέτηρα γή όλων των γαλατάδων της Αθήνας αλλά και των μετέπειτα πρωτοπόρων βιομηχανιών.
Τα αδέλφια τελικά αγοράζουν το μαγαζί από το θείο τους έναντι 50.000 προπολεμικών δραχμών.

1940

Οι αδελφοί Ασημακόπουλοι ιδρύουν βουστάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα και εισάγουν αγελάδες από την Ολλανδία. Παράγουν έτσι το δικό τους γάλα με το οποίο παρασκευάζονταν τα προιόντα του καταστήματος της Χαριλάου Τρικούπη και προμηθεύουν και άλλους γαλατάδες της Αθήνας.
Μετά την έντονη αστικοποίηση της πρωτεύουσας τα αδέλφια προμηθεύονται το γάλα, πρόβειο και αγελαδινό, καθημερινά απευθείας από εκλεκτούς κτηνοτρόφους του Μαρκόπουλου, των Σπάτων και του Κουβαρά έως και σήμερα.

1947

Τα αδέλφια πρωτοστατούν στην ίδρυση συναιτεριτικού εργοστασίου παραγωγής παγωτού υπο την επωνυμία ΒΕΓΑ (Βιομηχανική Εταιρεία Γάλακτος Αθηνών Α.Ε. ). 140 συνεταιριστές γαλατάδες απο Αθήνα και Πειραιά με πρόεδρο το Βασίλη Ασημακόπουλο. Διανέμουν παγωτά με τροχήματα ψυγειάκια με πάγο στο κέντρο.

1980

Τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει η δέυτερη γενία, ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου.
Κατασκευάζεται και εξοπλίζεται ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομίας της Αθήνας , πάντα στην ίδια θέση στη Χαριλάου Τρικούπη 82.
Μυστικό της επιτυχίας μεχρι και σήμερα η αφοσίωση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Φρέσκο γάλα πρόβειο και αγελαδινό απ’ευθείας από κτηνοτρόφους στα Σπάτα και το Μαρκόπουλο. Φρέσκο βούτηρο ιδίας παρασκευής και αποκλειστικής χρήσης στη ζαχαροπλαστική. ‘Οτι το καλύτερο σε σοκολάτα ως πρώτη ύλη που παρασκευάζεται σε Ελλάδα (Κουβερτούρα ΙΟΝ «μπλέ») και Ευρώπη.

2008

Η τρίτη γενιά αρχίζει να έρχεται. Η κόρη του Δημήτρη η Τζέιν και έπεται συνέχεια…

2017

Το ζαχαροπλαστείο βραβεύεται απο το Γαστρονόμο της Καθημερινής με το Βραβειό Καταστήματος 2017 για την ιστορία του και την συνεχιζόμενη προσήλωση του στη ποιότητα. ‘Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο-ορόσημο για την πόλη μας.’

2018-Σήμερα

Την οικογενειακή παράδοση έρχονται να ενισχύσουν και τα παιδιά του Δημήτρη και Θανάση, ο Βασίλης και η Παναγιώτα, που μαζί με τη Τζέιν ακολούθουν πιστά το δόγμα «ποιότητα και αυθεντικές γεύεσεις» με το ίδιο μεράκι, δημιουργικότητα και αγάπη που έτρεφε ο παππούς Βασίλης από το 1915 στη Χαριλάου Τρικούπη 82.

Τα αγαπημένα σας
Κέικ
Κεράσματα
Κουλουράκια | Βουτήματα
Παγωτίνια
Παγωτό
Πάστες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Τούρτες Παγωτό
Τσουρέκι