1915
Αθήνα – Εξάρχεια – Νεάπολη. Ίδρυση του γαλακτοπολείου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται και σήμερα. Στη χωματόστρωτη τότε Χαριλάου Τρικούπη. Στις παρυφές των Εχαρχείων.

Φρέσκο γάλα στο ποτήρι, πρόβεια γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα και βούτηρο με μέλι. Σερβίρονταν επι τόπου στα σιδερένια τραπεζάκια με τη μαρμάρινη επιφάνεια εως και τα μέσα του 1950. Τα προϊόντα πωλούνταν και σε «πακέτο» αλλά και διανέμονταν στα σπίτια του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας με καροτσάκια και ποδήλατα από τα 20 περίπου ξαδέρφια που είχαν συγκεντρωθεί από το χωριό τους στο μαγαζί του θείου τους.

 
1930
Μεταξύ αυτών και τα 4 αδέλφια Ασημακόπουλοι. Ο Ηρακλής, ο Δημήτρης, ο Βασίλης και ο Νίκος. Είχαν κατέβει με τα πόδια στην Αθήνα από ένα ορεινό χωριό των Βαρδουσίων, το Διχώρι (1.120 μέτρα υψόμετρο) του νομού Φωκίδος.
Η ορεινή Φωκίδα ήταν η γενέτηρα γή όλων των γαλατάδων της Αθήνας αλλά και των μετέπειτα πρωτοπόρων βιομηχανιών (Δασκαλόπουλος και Φιλίππου) των ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ.
Τα αδέλφια τελικά αγοράζουν το μαγαζί από το θείο τους έναντι 50.000 προπολεμικών δραχμών.
 
1940
Οι αδελφοί Ασημακόπουλοι ιδρύουν βουστάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα και εισάγουν αγελάδες από την Ολλανδία. Παράγουν έτσι το δικό τους γάλα με το οποίο παρασκευάζονταν τα προιόντα του καταστήματος της Χαριλάου Τρικούπη και προμηθεύουν και άλλους γαλατάδες της Αθήνας.
Μετά την έντονη αστικοποίηση της πρωτεύουσας τα αδέλφια προμηθεύονται το γάλα, πρόβειο και αγελαδινό, καθημερινά απευθείας από εκλεκτούς κτηνοτρόφους του Μαρκόπουλου, των Σπάτων και του Κουβαρά έως και σήμερα.
 
1947
Τα αδέλφια πρωτοστατούν στην ίδρυση συναιτεριτικού εργοστασίου παραγωγής παγωτού υπο την επωνυμία ΒΕΓΑ (Βιομηχανική Εταιρεία Γάλακτος Αθηνών Α.Ε. ). 140 συνεταιριστές γαλατάδες απο Αθήνα και Πειραιά με πρόεδρο το Βασίλη Ασημακόπουλο. Διανέμουν παγωτά με τροχήματα ψυγειάκια με πάγο στο κέντρο.
 
1950
Αρχίζει η πορεία πρός τη ζαχαροπλαστική παράλληλα με την παρασκευή γαλακτοκομικών προιόντων. Γαλακτομπούρεκα, τσουρέκι, κουλουράκια, παγωτά, τούρτες και πάστες μεταξύ άλλων. Το 1970 δίνεται έμφαση και στην σοκολατοποιία.
 
1980
Τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει η δέυτερη γενία, ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου.
Κατασκευάζεται και εξοπλίζεται ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομίας της Αθήνας , πάντα στην ίδια θέση στη Χαριλάου Τρικούπη 82.
Μυστικό της επιτυχίας μεχρι και σήμερα η αφοσίωση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Φρέσκο γάλα πρόβειο και αγελαδινό απ’ευθείας από κτηνοτρόφους στα Σπάτα και το Μαρκόπουλο. Φρέσκο βούτηρο ιδίας παρασκευής και αποκλειστικής χρήσης στη ζαχαροπλαστική. ‘Οτι το καλύτερο σε σοκολάτα ως πρώτη ύλη  που παρασκευάζεται σε Ελλάδα (Κουβερτούρα ΙΟΝ «μπλέ») και Ευρώπη.
 
2008
Η τρίτη γενιά αρχίζει να έρχεται. Παιδία του Δημήτρη και Θανάση , η Τζέιν και η Χριστίνα αντίστοιχα, και έπεται συνέχεια...
Η καινούργια γενιά πιστεύει στο δόγμα «ποιότητα και αυθεντικές γεύεσεις» με το ίδιο μεράκι και αγάπη που έτρεφε ο παππούς Βασίλης από το 1915 στη Χαριλάου Τρικούπη 82.